Perfektně vychlazené pivo, základ každé správné hospůdky

+ Přidat inzerát

Perfektně vychlazené pivo, základ každé správné hospůdky

Vydáno: 22.05.2017

Zákazník, váš pán. Řídíte-li se tímto heslem, pak by ve vaší hospůdce nemělo chybět pořádné, kvalitní a spolehlivé chlazení. Zákazník, kterému pak donesete orosenou a správně vychlazenou dvanáctku, bude zcela jistě spokojen a bude se k vám vracet. Výběr chlazení proto rozhodně nepodceňujte a zvolte tu nejvhodnější variantu.

Vyberte si. Podstolový nebo stolní chladič?

  • Vodní pivní chlazení

    Stolní chlazení

Tento typ chlazení je, jak už název napovídá, určeno k umístění na výčepní pult. Zařízení má tudíž reprezentativnější plášť, velmi často z nerezu nebo poplastovaného plechu, a přímo na něj jsou namontovány výčepní kohouty. Teplotu nápojů lze řídit s pomocí termostatu a nepostradatelnou funkcí je také nastavení pěnivosti. Když zatáhnete páku kohoutu směrem k sobě, točíte pivo, a když od sebe, pak stáčíte pivní pěnu. O pořádnou „čepici“ tak není nikdy nouze.

  • Podstolová chlazení

Účinné podstolové chlazení se umisťuje pod bar nebo i kamkoliv mimo výčepní prostor. Aby bylo pivo bezvadně chlazené, jsou tyto chladiče osazeny oběhovým čerpadlem, které zabezpečuje recirkulaci chlazené vody celým vedením až k výčepním kohoutům. S pomocí podstolového chlazení lze samozřejmě chladit a čepovat několik nápojů najednou.

Podstolové chlazení může mít vstupy a výstupy umístěny na bočním nebo horním panelu. Na výběr tedy máte horizontální či vertikální variantu dle svých potřeb.

Přenosné, stolní chlazení Podstolové chlazení

Výhody mokrého chlazení oproti suchému

Mokrá neboli vodní pivní chlazení mají pivní šneky a chladicí okruh umístěny v izolované nádrži s vodou. Tato zařízení jsou vysoce výkonná, profesionální a jsou navíc efektivnější než suchá chlazení. Ta mají pivní šneky a chladicí okruh umístěny v hliníkovém bloku. Jsou předurčeny k umístění přímo na výčepní pult a díky snadné instalaci a manipulaci k použití například při různých rautech, akcích, oslavách apod. Do hospůdky, nastálo, se však vyplatí investovat do účinnějšího mokrého chlazení ve stolním nebo podstolovém provedení.


Tolik tedy základní rozdělení kvalitních chlazení. Už jste se rozhodli, které si do své restaurace pořídíte? Nebo zvažujete realizaci vlastního mikro či minipivovaru?

Autor: Milena Pelikánová

Další články z rubriky

Preventivní opatření proti Coronaviru v Praze

Vedle čištění fasád domů, ocelových konstrukcí mostů a památek se pustila společnost…

Zdobí vaše okna trendy letošních Vánoc?

Lucie Nádeníková | 16.12.2017

Zdobí vaše okna trendy letošních Vánoc?

Nejkrásnější svátky roku už jsou všude kolem nás. Cítíme je i ve vzduchu, který voní …

Odborníci radí: Pracovní pomůcky vám zachrání zdraví a mnohdy i život, nepodceňujte je

Pracovní pomůcky jsou při práci naším ochranným štítem, který nás nenechá zranit, jsme díky…


Inzerujte na portálu

© 2020, eBRÁNA s.r.o. – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na Profesionální CMS | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑