Koupelnové obklady: Trendy roku 2013/2014

+ Přidat inzerát

Koupelnové obklady: Trendy roku 2013/2014

Vydáno: 26.11.2013

Plánujete rekonstrukci či stavbu vaší koupelny? Vybíráte novou dlažbu a obklady? Pak se nechte inspirovat z trendů pro rok 2013 a 2014. A kromě toho vám také povíme, jak s obklady pracovat, a které nástroje budete potřebovat.

Koupelna jako přírodní oáza

Hitem posledních let zůstávají přírodní materiály, a rok 2013 a 2014 není jiný. Také dnes si lidé nejčastěji pořizují obklady a dlažbu z opracovaného kamene nebo levnějších imitací, které však původní materiály dokonale napodobí. V dnešní době také není výjimkou podlaha z masivního dřeva. Je ovšem pravda, že to už je velmi drahá záležitost. Důvodem je hlavně fakt, že do vlhkého prostředí je třeba instalovat spíše exotické materiály jako například teak, wenge či bambus. Anebo můžete zvolit pro nás běžnější dřevo, ale to musí být speciálně upravené a musí se pravidelně ošetřovat. A to také není levná záležitost.

Pro snadnou rekonstrukci koupelny si pořidťe diamantové frézky a kotoučePokud tedy nejste zastánci dražších dřevěných materiálů, doporučujeme vám praktickou dlažbu a obklady. Třeba v přírodním vzoru a barvách, jako autentická kopie dřeva či kamene. Dnes už je imitace natolik dokonalá, že bez doteku téměř nepoznáte rozdíl mezi keramikou a dřevem.

Obkládáte koupelnu svépomocí? Pořiďte si správné nástroje!

Není nad to, vybudovat si svůj domov vlastními silami. Radost z odvedené práce vás skutečně naplní. Někteří si při takovéto manuální práci navíc i uklidní mysl a odpočinou si od svého jinak stresujícího zaměstnání. Zvlášť pokládka obkladů a dlažby je k tomu jako stvořená. Nejedná se o nijak náročnou práci, avšak jsou k ní potřeba profesionální nástroje. Tak například úhlovou brusku, kotoučovou piludiamantové kotouče, se kterými se řeže keramika, kámen, beton nebo cihly.

Všechny tyto nástroje si můžete půjčit ve specializovaných obchodech i velkých hobby marketech. Pronájem je dnes už poměrně běžnou záležitostí. Řada kutilů se však pilami a diamantovými kotouči ráda vybaví natrvalo. Jedná se totiž o praktické nástroje, které jsou zároveň velmi trvanlivé a představují investici na dlouhá léta. Možná si i vy spočítáte, že se vám nákup špičkových nástrojů a nářadí vyplatí.

Tip pro vás! K opracování dlažby a obkladů se hodí diamantové kotouče i diamantové frézky. S nimi vyvrtáte otvor do obkladového materiálu, jako by to bylo máslo.

Pro snadnou rekonstrukci koupelny si pořidťe diamantové kotouče a frézky

Autor: Milena Pelikánová

Další články z rubriky

Rozvody topení s revolučními tvarovkami na bázi PPSU

V dnešních instalacích se začínají stále častěji používat moderní vícevrstvé tvarovky…

Vybíráme vrtáky do železa

Veronika Pátková | 17.03.2016

Vybíráme vrtáky do železa

Potřebujete účinné vrtáky do kovových materiálů? Víte, jak si správný vrták vybrat? Pokud…

Objevte kouzlo a krásu špaletových oken

Jana Batelková | 03.03.2016

Objevte kouzlo a krásu špaletových oken

Moderní špaletová okna mají vlastnosti, o kterých se mohlo našim předkům zdát. Skvěle…


Inzerujte na portálu

© 2024, eBRÁNA s.r.o. – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na Profesionální CMS | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑